Ytterøykylling AS

Om Ytterøykylling AS

Ytterøykylling er en liten og kvalitetsbevisst utfordrer i det norske kyllingmarkedet. Siden oppstarten i 2009 har bedriften hatt kontinuerlig vekst, og gode resultater.

Firmaet omsatte i 2013 fjørfekjøtt for 129 millioner kroner, og i 2014 for ca 168 millioner.

Ytterøykylling lar kyllingene gå noen dager ekstra i fjøsene hos sine 22 produsenter. Det gjør at snittvekta er litt høyere enn hos de andre kyllingbedriftene i Norge. Det gjør også at matelskende folk over hele landet opplever kyllingen som ekstra saftig.

Mer enn halvparten av de drøyt tre millioner kyllingene Ytterøykylling leverer i løpet av året vokser opp på Ytterøy, og har mindre enn et kvarter reisevei fra fjøs til slakteri. De resterende kyllingene blir hentet fra fastlands-Innherred.

Rundt 120 ansatte sørger for at stor slaktekylling blir til smakfulle produkter. Alt av slakting, nedskjæring og pakking av rå vare skjer på Ytterøy, mens videreforedling gjøres ved bedriftens nye produksjonsanlegg på Mule i Levanger. Etter at foredlingsanlegget startet opp i februar 2014, er det utviklet en rekke nye produkter. Nuggets, panetter, karbonader, kjøttboller, crispy wings, pølser og ulike typer spekepølser av kylling er nå med i sortimentet som tilbys.

Alt Ytterøykylling produserer er helt fritt for gluten, melk, soya og de andre viktigste matallergenene. Dette er den eneste kyllingprodusenten i Norge med produkter som er anbefalt av Astma- og Allergiforbundet. I tillegg er all kylling halalslaktet (etter norsk regelverk).

En egen dyrevelferdsansvarlig ved slakteriet, og tett oppfølging av produsentene, gjør at dyrevelferden er godt ivaretatt i alle ledd.

Ytterøy – rene råvarer, ren nytelse!

Historie

Produkter

Kommer snart..

Kontakt Ytterøykylling AS

TLF: 74 09 68 28

jah@ytteroykylling.no

WebsideTilbake til leverandører